Aamulla oli kiva herätys, kun Mika oli lähdössä viiden maissa töihin eikä löytänyt auton avaimia. Siinäkös yrität sitten silmät ristissä ja tukka silmissä etsiä ja muistella mihin olin laittanut eilen illalla avaimet. Kiire tuntui olevan ettei myöhästy ja onneksi muistin laittaneeni avaimet housujen taskuun. Uni ei sitten enää maistunut, joten jäin hereille. Hissukseen yritin olla, että tytöt eivät heräisi. Aika vierähti kun istuskelin tietokoneen äärellä ja laittelin blogia uusiin kuoseihin. Laitoin myös Eläinaskartelu -sivun, mihin ajettelin keräillä eläinaiheisia askarteluohjeita ja kuvia valmiista töistä. Tosin kuvat tulevat olemaan lasten töitä ja lisää niitä tulee kunhan työt alkavat. Myöhemmin lisäilen myös aihepiireittäin muitakin askarteluohjeita. Laskurinkin sain vihdoin ja viimein sivun reunaan. Siinä menikin vähän aikaa kun päänuppini ymmärsi miten se saadaan näkyviin. HidasÄlyinen kun olen :D
    Tyttöjen herättyä alkoi normaalit aamurutiinit ja pyykkikone hurisi taustalla. Odottelen talvea, milloin pyykkivuori pysyy hieman matalampana. Kesäaikaan kun ei välttämättä riitä edes yksi vaatekerros tytöillä, vaan menee toinenkin mokoma illalla aina pyykkikoriin. No onneksi on kone keksitty ettei tarvi alkaa nyrkkipyykille.
    Päivän mittaan sain maalattua yhden kappaleen tuuletusikkunoita. Tänään olikin hyvä ilma maalailla, kun ei aurinko paahtanut vaan pilviverho peitti taivaan ja oli sopivan lämmintä. Maalikaan ei kuivu liian nopsaa. Mika maalasi viimeisen silauksen illalla, kun olin Veetin kanssa lenkillä.
    Viinimarjatkin alkavat olla kylpsiä, joten niitäkin poimittiin jo yhden pensaan verran. Kuivuudesta johtuen ei tule kovin isoja, mutta hyviä kuitenkin. Mustia viinimarjoja tuli yhdestä pensaasta sen verran mitä viime vuonna kolmesta mustasta yhteensä. Punasetkin alkavat olla yläoksista keräysvalmiita, mutta alkaoksilla on vielä raakoja. Karviaispensas on jälleen ylittänyt itsensä. Oksat roikkuvat alas maata kohden marjojen painaessa. vielä ovat kovia, joten saavat kypsyä jonku aikaa rauhassa. Veetikin kävi poimimassa kaverina marjoja, mutta herkut taisivat mennä omiin suihin eikä ämpäriin, vaikka kuinka yritin sanoa että keräisi ämpäriin. Veetiskä käy välipalalla marjapensaassa ja syö oksista marjoja suihinsa. Mika tuumasi Veetille että syö sinäkin marjoja niin et tule kipeäksi, ja Veeti syö. Ei ole vielä tullut vastaan mitään mikä ei maistuisi meidän ahmatille  :)

143631.jpg
Veeti poimimassa marjoja, tosin omiin suihin.

Naapurista oli pariskunta kevälyllä tänään uuden koiranpennun kanssa. Heidän vanha 12-vuotias koiransa oli jouduttu kesän aikana lopettamaan sairastelun takia ja nyt heillä oli uusi 11 viikkoinen pentu. Rodultaan Lapinkoira ja nimeltään Aku. Olivat tutustumismatkalla ympäristöön ja meidän pihan ohittaessa Veeti pökäsi suoraan haistelemaan, mutta vielä pitää odottaa että pääsevät paremmin tutustumaan toisiinsa, koska Akulla ei ole vielä rokotuksia. Mutta ihana karvapallero se oli, mutta niinhän kaikki pennut ovat suloisia. Niin kuin meidän Veetikin...

143640.jpg
6.4.2006 "Tämä on minun peitto"